Beachvolleybal

    • Aantal personen: 8 personen (6 spelers + 2 wisselspelers)
    • Vereisten: Minimaal 2 stafleden en minimaal 2 vrouwen in het veld

    
   Bonuspunten: deelname opleider

Spelregels

Verloop van het spel

De bal wordt door de serveerder in het spel gebracht. Bij zijn opslag slaat hij de bal over het net naar het veld van de tegenpartij. Om de bal weer terug te spelen, mag elk team de bal drie maal raken. Vangen of vasthouden mag niet. Bovendien is het niet toegestaan dat de bal twee keer achter elkaar door één en dezelfde speler wordt geraakt, behalve bij het blokkeren. Het spel gaat door totdat de bal in het speelveld de grond raakt, ‘uit’ gaat of door een team op een onjuiste wijze wordt teruggespeeld.

Er wordt gespeeld volgens de internationale beachvolleybalregels, deze zijn hier te vinden. Daarbij komt de regel dat er minimaal 1 staflid in het veld moet staan. 

Puntentelling

 • Het team dat de rally wint, krijgt een punt. Als het ontvangende team de rally wint, krijgt het niet alleen een punt erbij, maar ook het recht om op te slaan. Tevens draaien de spelers van dit team kloksgewijs één plaats door.
 • Een wedstrijd wordt gewonnen door het team dat de meeste punten heeft na 15 minuten spelen. Bij een gelijke stand zullen de punten zoals hieronder worden verdeeld.
 • Poulefase: Winst is 3 punten, gelijkspel is 1 punt, verlies is 0 punten. 
 • In de knock-out fase zal er indien er 15 minuten verlopen zijn en er sprake is van een gelijke stand een beslissend punt worden gespeeld. Het team dat op dat moment zou serveren mag dit ook doen, er volgt geen nieuwe toss.

Speelschema

Plattegrond